ZEN-AlgenSuperieur

 

ZEN-AlgenSuperieur (Nederlandse Informatie)

ZEN-AlgenSuperieur bestaat uit 3 ingrediënten in medicinale kwaliteit. Alle drie de ingrediënten zijn verkregen door langzame buiten groei in de bergen. De planten zijn opgegroeid in kristalrijk zuiver berg bron water en bij het oogsten met bronwater gespoeld daardoor zijn de planten zo sterk en rijk aan mineralen dat ze niet gaan rotten en zonder sterilisatie voor consumptie geschikt zijn. Als er niet gesteriliseerd hoeft te worden dan leven alle enzymen nog en neemt de opneembaarheid van de ingrediënten met 80% toe! (bijna alle Chlorella en Spirulina op de markt moet gesteriliseerd worden omdat ze verkregen worden uit vervuild oppervlakte water of door gecontroleerde binnengroei in RVS containers met leidingwater en kunstlicht)

Doseringen ZEN-AlgenSuperieur:

Eerste 14 dagen: Neem 2 maal daags 1 uur voor de maaltijd 6 tabs ZEN-AlgenSuperieur op een lege maag.

Na 14 dagen slikken: 2 maal daags 10 tabletten of 3 maal daags 7 tabletten, steeds een uur voor de maaltijden innemen op een lege maag

Kinderen 2 t/m 12: 2-maal daags 5 tabs ZEN-AlgenSuperieur

ZEN-AlgenSuperieur bestaat uit 3 medicinale zoetwater algen:

1/3 deel bestaat uit rode algen = rode alg

1/3 deel bestaat uit Chlorella Sorokiniana = groene alg

1/3 deel bestaat uit Spirulina = blauwe alg

De combinatie van de rode, blauwe en groene algen is uniek en ze versterken elkaars werking op krachtige wijze. Deze 3 algen voeden de hersenen, het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Ze hebben een gunstige invloed op hoge bloeddruk en cholesterol. De drie algen samen balanceren de suikerspiegel en dit maakt dit product ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van schommelingen in de suiker spiegel en die diabeet zijn of daar tegenaan zitten. Eigenlijk onmisbaar voor iedereen die in de groei is of de 40 gepasserd is. Wij bij ZEN-tarwegras slikken ZEN-AlgenSuperieur iedere dag en ook de 5 kinderen van Maryse Moerel slikken er twee maal per dag 10.

1. ZEN – Spirulina (NL) (33% in ZEN-AlgenSuperieur)

Spirulina is een oeroud organisme dat al meer dan 3,5 miljard jaar bestaat. Het behoort tot de micro algen. Deze algen staan bekend vanwege hun vermogen om hoge kwaliteit geconcentreerde voeding te synthetiseren en doen dit efficiënter dan andere algen.

Toen wetenschappers ontdekten dat Spirulina zo snel groeide en 20 keer meer proteïne (eiwitten) bevatte per acre dan sojabonen, noemden ze het voeding voor de toekomst. Spirulina bevat 65% proteïne, meer dan iedere andere natuurlijke voedingsbron, en is daarmee de beste plantaardige bron van proteïne. Daarnaast wordt er een zelfs nog grotere waarde toegekend aan de concentratie van vitamines, mineralen en andere ongebruikelijke voedingsstoffen die Spirulina bevat.

Drie tot 10 gram per dag levert een indrukwekkende hoeveelheid van Beta Caroteen, vitamine B-complex, ijzer, essentiële spoorelementen en Gamma-Linoleenzuur (GLA). Behalve vitaminen en mineralen, is Spirulina tevens rijk aan fyto-nutriënten en functionele voedingsstoffen die een positief effect op gezondheid laten zien. Bij ondervoeding, bijvoorbeeld bij ondervoede mensen in ontwikkelingslanden, brengt Spirulina een snel herstel. In de meer overvoede Westerse culturen, waarin ongezonde en uitgeputte voeding de boventoon voert, kan Spirulina zorgen voor het opnieuw voeden, verzorgen en vitaliseren van het lichaam.

De Verenigde Naties en de Wereld Voedsel Organisatie (WHO) raadden Spirulina aan als veilige en bijzonder voedzame voeding voor kinderen.

ZEN – Spirulina is een rauwe kwaliteit super food, die op een bewuste manier gecultiveerd en geoogst is.

ZEN – Spirulina wordt gekweekt met zuiver bronwater uit de bergen, waardoor de Spirulina alle voedingsstoffen en mineralen uit het bronwater kan absorberen. Hoog in de bergen is het kouder waardoor ZEN-Spirulina geleidelijker groeit en er een medicinale kwaliteit ontstaat door langzame buiten groei De mooie kristallen uit het bronwater maken de Spirulina bijzonder krachtig. Na een proces van zorgvuldige kweek, door fotosynthese in de buitenlucht, het opnieuw wassen in bronwater, het oogsten van de Spirulina en het drogen ervan op lage temperatuur, is het resultaat ZEN – Spirulina: schoon, natuurlijk, rauw en biologisch. ZEN-Spirulina is zo krachtig dat zij niet gaat rotten en zonder sterilisatie goed houdbaar blijft. Doordat de plant niet gesteriliseerd hoeft te worden leven alle enzymen nog en neemt de opneembaarheid van ZEN-Spirulina met 80% toe.

Rijk in Hoge Kwaliteit Proteïne

Biologische Spirulina bevat 60-70% zuiver plantaardige proteïne. Dit is een hoger percentage dan de eiwitten in vlees en vis (15-20%), soja (35%), melkpoeder (35%), pinda’s (25%) en granen (8-14%). Spirulina staat hiermee op een eerste plaats als bron van proteïne.

ZEN – Spirulina bevat veel vitamines.

ZEN-Spirulina bevat hoge concentraties β-caroteen en vitamine B-complex. .β-caroteen, wat bij binnenkomst in het menselijk lichaam transformeert in vitamine A, heeft het vermogen om op een effectieve manier het gezichtsvermogen te onderhouden en bevordert de aanmaak van een gezonde huid. Spirulina bevat 10 keer meer geconcentreerde hoeveelheden van beta-caroteen dan wortels en is daarmee het rijkste voedsel in beta-caroteen.

Essentiële vetzuren

Spirulina bevat 4 tot 7% lipiden, oftewel vetten, waarvan de meeste essentiële vetzuren zijn. Tien gram Spirulina heeft 225 mg essentiële vetzuren in de vorm van linoleenzuur en gamma-linoleenzuur (GLA).

Mineralen

IJzertekort is wereldwijd het meest voorkomende mineralentekort bij met name vrouwen, kinderen en oudere mensen. IJzer is essentieel voor sterke rode bloedcellen en voor een gezond immuunsysteem. Spirulina is rijk aan organisch gebonden ijzer en bevat 10 keer meer ijzer dan de meer bekende ijzerrijke voedingsbronnen zoals spinazie. De ijzer in ZEN-Spirulina is veel beter opneembaar dan ijzer preparaten die uit de farmaceutische industrie komen en bovendien verstoppingen veroorzaken.

Het is noodzakelijk dat we iedere dag ijzer binnenkrijgen. Vrouwen hebben tijdens hun menstruatie dubbele hoeveelheden ijzer nodig. Bovendien behoren de spoorelementen, die organische Spirulina bevat tot de top in vergelijking met andere micro algen. Ze versterken het immuunsysteem van onze lichamen en behouden onze fysiologische functies en metabolisme.

Natuurlijke gewichtscontrole

ZEN-Spirulina is een zeer geconcentreerd natuurlijk product en als onderdeel van een natuurlijk en voedzaam dieet, kan Spirulina helpen je op je natuurlijke gewicht te brengen.

Neem een volle theelepel Spirulina poeder (ongeveer 2,5 gram), of tenminste 12 tabletten, 1 uur voor de maaltijd of snack in.

Dit groene Superfood kan de eetlust helpen bevredigen. Het is niet eetlust onderdrukkend en bevat geen medicatie of chemicaliën die het lichaam voor de gek houden. Het is gewoonweg een geconcentreerde, makkelijk te verteren, natuurlijke voedingsbron.

Speciaal voor mensen die een dieet volgen is het belangrijk te weten dat Spirulina rijk aan ijzer is, aangezien ijzer tekorten vaak voorkomen bij mensen, met name vrouwen, die een caloriearm dieet volgen.

Een van de voornaamste effecten van Spirulina is bovendien dat het ons de energie levert om de switch te maken van een ongezond, zwaar dieet, naar een dieet van lichter en krachtiger voedsel, rijk aan voedingsstoffen.

Verlaging van cholesterol en hoge bloeddruk

Officieel gepubliceerde medische onderzoeken laten zien dat wanneer het cholesterolniveau daalt, het risico op een hartaanval en een beroerte afneemt. Cholesterolrijke voedingsproducten verhogen het bloedserumcholesterol, wat zorgt voor plak en de aderen blokkeert. Hierdoor wordt arteriosclerose, wat leidt tot hartziektes, veroorzaakt.

Spirulina is een behulpzame voedingsbron voor het terugbrengen van het cholesterolniveau. Onderzoek in Japan met mannelijke vrijwilligers laat zien dat slechts 4 gram Spirulina per dag een significante vermindering in het cholesterolniveau en bloeddruk teweegbrengt.

Vermindering pre-menstrueel syndroom (PMS)

Maandelijks ervaren miljoenen vrouwen de onplezierige en verstorende effecten van hun hormonale cycli. Onderzoek laat zien dat vrouwen met ernstige PMS-klachten vaak bepaalde voedingsstoffen missen. Veel gezondheidsexperts raden daarom aan om PMS aan te pakken met voeding, aangezien slechte voeding een van de meest belangrijke factoren is in het verergeren van PMS. Voor een serieuze vermindering van PMS raden wij aan om donker groene supplementen te nemen zoals ZEN-Spirulina met essentiële vitaminen en mineralen, rijk aan B-complex, magnesium, zink, beta-caroteen, GLA, etc. Het brede spectrum van voedingsstoffen in zowel ZEN-Chlorella en ZEN-Spirulina gecombineerd voedt alle hormonale klieren, zodat ze weer in balans komen en voldoende hormonen kunnen produceren om je weer goed te voelen.

Verlaging van de risico’s op kanker

Volgens het Hippocrates Health Institute veroorzaken een slecht dieet en een inadequate emotionele/mentale vertering meer dan 95% van de kanker sterfte. Een dieet rijk aan dierlijke proteïne, veel suiker, veel vet en weinig vezels vermeerdert het risico op prostaat-, darm-, klier- en borstkanker aanzienlijk.

De laatste twee decennia, heeft wetenschappelijk onderzoek duidelijk aangetoond dat het eten van voeding rijk aan beta-caroteen het risico op alle soorten kanker verlaagt.

Het gehalte beta-caroteen in Spirulina is meer dan 10 keer geconcentreerder dan in andere groenten. Het gehele carotenoïde-complex in Spirulina biedt het lichaam bescherming door antioxidanten.

Dikke darm reiniging

In ons moderne vezelarme dieet, kunnen afvalstoffen zich ophopen in zakjes in de wand van de dikke darm. Als deze niet verwijderd worden, kan dit vervolgens leiden tot constipatie, een verzwakte spijsvertering, nutriënten die matig geabsorbeerd worden en op de lange termijn tot darmkanker leiden, een van de meest voorkomende vormen van kanker tegenwoordig. Deze problemen nemen met de leeftijd toe.

Spirulina activeert de stofwisseling en werkt direct in op het lichaamsweefsel op celniveau, waarmee het een verhoogde activiteit stimuleert om substantie-vormende afvalstoffen te verbranden.

De combinatie van Spirulina’s energie opwekkende en eetlust verminderende eigenschappen maakt het tot een populair Superfood tijdens het vasten. Het is een agressief-reinigend superfood dat giftige stoffen verwijdert vanuit het lichaamsweefsel naar de lymfen.

Voordat het counter-waste effect van voedingsvezels significant is, moet er eerst een goede populatie van lacto-bacteriën in het darmkanaal zijn.

De alkaliserende eigenschappen van Spirulina en vezels zorgen ervoor dat de lacto-bacteriën een hoog niveau van activiteit behouden en vermijden hun uitsterving.

Onderzoek in Japan heeft laten zien dat laboratoriumratten die Spirulina aten hogere levels van lactobacillus en een hoger vitamine-B-opname hadden.

Veel oudere mensen hebben last van chronische constipatie, waardoor ze laxerende middelen nodig hebben om de symptomen te verzachten. Anderen zien het vooruitzicht van darmkanker onder ogen. ZEN-Spirulina heeft in beide gevallen een reinigend en normaliserend effect.

Atleten en krachttrainers

Atleten hebben extra voeding nodig. Wanneer ZEN-Spirulina voor het sporten ingenomen wordt, levert het energie en verbetert het uithoudingsvermogen. Ook verhoogt ZEN-Spirulina het uithoudingsvermogen van marathonlopers. Wandelaars, fietsers en bergbeklimmers, die al hun eten voor de tocht mee moeten nemen, kunnen ZEN-Spirulina tabletten meenemen voor meer verhoogde energie en uithoudingsvermogen en hoeven minder gewicht aan ander voedsel mee te dragen.

Spirulina is een krachtig voedingsmiddel, perfect geschikt voor zeer intensieve inspanning en training. Het bevat GLA, wat bekend staat om het stimuleren van de prostaglandins. CLA beheerst de hormonen die iedere cel van het lichaam reguleren, waaronder het hart, de huid, de circulatie en het spierenstelsel.

Correcte prostaglandinelevels zijn nodig voor een goede gezondheid en prestaties.

Proteïne is essentieel voor goede duurtraining en is nodig om lichaamsweefsel weer te verjongen. Het lichaamsweefsel biedt een raamwerk voor de spieren, pezen en rode bloedlichaampjes. Voor de krachttrainers, biedt Spirulina 65% proteïne, die makkelijk te verteren is en weinig vet bevat. Mensen die veel krachttraining doen kunnen tot 3 keer per dag 10 gram Spirulina nemen. Voor de competitie of het sporten geeft Spirulina een energieboost en duurzame kracht. Wanneer Spirulina voor de maaltijd ingenomen wordt, kan het de eetlust bevredigen en helpen de inname van calorieën te verminderen. Essentieel om op een goed gewicht voor krachtrainers te blijven.

Spirulina helpt tevens om spiermassa te creëren en te herstellen. In zware training, hebben snelle verbranders vaak moeite om voldoende ijzer te behouden.

Spirulina voorkomt bloedarmoede, aangezien het 10 keer meer ijzer bevat dan bijvoorbeeld spinazie. Sommige marathonlopers nemen dagelijks 8 gram voor het uithoudingsvermogen en om te beschermen tegen verkramping. Het zorgt ervoor dat koolzuur sneller verwijderd wordt, zodat de spieren sneller zuurstof krijgen.

Zwangere en borstvoeding-gevende vrouwen

Voeding tijdens de zwangerschap is extra belangrijk. IJzertekort (anemia) bij moeders en kinderen is de meest voorkomende voedingsstoornis. Zwangere vrouwen hebben Spirulina nodig om extra en makkelijk te verteren, proteïne en ijzer binnen te krijgen, zonder dat verzadigde vetten worden ingenomen. In India en Vietnam wordt het bijvoorbeeld voorgeschreven aan vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding geven.

Voor Senioren:

Vaak wordt gedacht dat Spirulina een Superfood is dat gebruikt wordt door jonge mensen in de 20,30 en 40 jaar die hun energieke Life Style ermee willen ondersteunen. Maar in Japan blijkt dat 73% van de Spirulina gebruikers 50 jaar of ouder is en dat het voor 57% door vrouwen gebruikt wordt. Japanse senioren zijn zich bewust van hun gezondheid en nemen 4 gram per dag (twintig tabletjes van 200 mg) om hun gezondheid op lange termijn te beschermen. Op planten gebaseerde proteïne helpen ouderen om minder vlees en vis te eten, die artritis en verhoogde cholesterol verergeren

De hoge concentraties beschermende Beta-Carotenen werken als anti-oxidanten en zijn goed voor ogen en gezichtsvermogen van ouderen. Ze bevorderen gezonde lactobacillus die stofwisseling en eliminatie bevorderen vitamine B-12 absorptie vermindert als je ouder wordt, daarom is ZEN-Spirulina met een hoog vitamine B-12 complex een verstandige keuze. ZEN-Spirulina bevat het zeldzame essentiële vet zuur GLA dat essentiële voeding bevat voor een gezonde huid. Iedere gram ZEN-Spirulina heeft meer organisch gebonden Magnesium dan ander voedsel. Speciaal voor mensen boven de 40 jaar biedt ZEN-Spirulina belangrijke gezondheidsvoordelen

2. ZEN-Chlorella (NL) 100% Sorikiniana (33% ingredient van ZEN-AlgenSuperieur)

Wat is Chlorella? – een organisme met verbazingwekkende vitaliteit

Chlorella is een één cellige groene alg met een bolvormig uiterlijk. De fotosynthetische structuur van Chlorella is uniek. Een volwassen Chlorella cel is in staat om zich in vier nieuwe cellen te vermenigvuldigen in één enkele dag. Het geheim van deze snelle vermenigvuldiging zit hem in de grote hoeveelheden van het speciale groeihormoon: “Phyto-Placental”.

Waarom is ZEN-Chlorella van medicinale kwaliteit en vele malen krachtiger dan Chlorella die u in winkels, natuurwinkels en bio winkels kunt kopen?

Chlorella kent vele ondersoorten. Winkeliers hebben over het algemeen honderden zo niet duizenden producten en hebben daarom geen of weinig diepgaande kennis van Chlorella. Laat staan dat ze verstand hebben van de vele ondersoorten en hun verschillen. In winkels worden uitsluitend de niet medicinale soorten verkocht. Ook in de rawfoodwinkels en op raw food websites worden niet medicinale ondersoorten verkocht. Deze winkels beweren dat ze de allerbeste Chlorella hebben door de goede ondersoort Chlorella Pyrenoidosa te verkopen. Maar dat is NIET waar. De dure Chlorella Sorokiniana wordt onbetwist door wetenschappers als de allerbeste medicinale Chlorella beschouwd. Maar omdat Chlorella Sorokiniana te duur in aanschaf past het niet in het winkel verdien model heen en wordt daarom niet verkocht. ZEN-Chlorella bestaat voor 100% uit de dure Sorokiniana alg. Wij leveren deze zeer krachtige plant in een betaalbare donker glazen pot met 750 tabletjes van 200 mg voor (Aug. 2013) 35 euro. Van deze zeer goed opneembare plant neemt u slechts 2 maal per dag 6 kleine tabletjes en dan kunt u met een pot ruim twee volle maanden doen.

Bewustzijn inzake kweek, oogst, bewerking, transport en verpakking is allemaal cruciaal voor de medicinale werking van ZEN-Chlorella:

Veel Chlorella wordt gekweekt in rvs bassins met behulp van kunstlicht in leidingwater. De fabrikanten van deze fabrieken, die aan de hoogste technische eisen voldoen, zijn trots op hun geavanceerde technologie en op alle officiële erkenningen en oorkondes die ze verkregen hebben van hun regeringen en officiële branche organisaties. Ze roepen allemaal van de daken dat ze de beste export kwaliteit leveren die er bestaat, maar het is eenvoudig niet waar. Op zich doen deze fabrikanten hun best om een zo schoon mogelijk en lang houdbaar product af te leveren, maar omdat ze onvoldoende bewustzijn hebben, doen ze in feite alles fout wat ze maar fout kunnen doen. Bijzonder is wel dat Chlorella zo’n krachtige plant is dat zij, zelfs als zij verkeerd opgroeit, geoogst, bewerkt en verpakt wordt, nog steeds een meetbare positieve invloed op iemands vitaliteit kan hebben.

Chlorella die binnen, onder kunstlicht, opgroeit in leidingwater ontbeert blootstelling aan de vier elementen: levend water waarin Chlorella groeit en regenwater (element water), verse zuurstof (element lucht), bodem van het meer (element aarde) en zonlicht (element vuur). Een buitenplant heeft een veel krachtiger aura dan een huisplant. Hierdoor gaan huisplanten gemakkelijk rotten en dienen tijdens het bewerken gesteriliseerd te worden om de plant houdbaar te maken. Als planten tijdens de sterilisatie verhit worden boven de 40 graden Celsius dan gaan alle enzymen dood en neemt de opneembaarheid met 80% af! Je hebt van dit soort planten nog maar een rendement van maximaal 20%. ZEN-Chlorella groeit niet alleen buiten op in de 4 elementen, maar ook nog eens op een schone plek in de bergen. Planten die hoog in de bergen groeien zijn altijd krachtiger dan vergelijkbare planten uit het dal. De meren zijn gegraven bij een zuivere berg bron en worden voortdurend gevuld met zuiver bronwater dat een prachtige kristal structuur heeft (dit in tegenstelling tot leidingwater dat dood is, amorf van structuur is en snel gaat rotten). Tijdens het oogsten van de planten van ZEN-Chlorella, worden ze voortdurend gespoeld met bronwater dat rechtstreeks afkomstig is uit de bron. Hierdoor worden de planten zo krachtig dat ze niet gesteriliseerd hoeven te worden. Vervolgens worden ze heel speciaal onder de 40 graden Celsius gedroogd waardoor alle enzymen behouden blijven en de opneembaarheid met 80% toeneemt. Door in levend mineraalrijk bronwater op te groeien kunnen de ZEN-Chlorella planten tijdens hun leven deze mineralen in overvloed opnemen en transformeren tot plant organische mineralen, die goed opneembaar zijn voor mensen.

Tevens beschikt onze bewuste, biologische boer over een patent waarmee hij de plant bij lage temperatuur in een flits onder druk kan zetten waardoor de celwanden open ploppen zodat de in de ZEN-Chlorella aanwezige nutriënten de celwanden gemakkelijk kunnen verlaten zodra u ZEN-Chlorella inneemt. Hierdoor heeft ZEN-Chlorella een effectieve opneembaarheid van maar liefst 94,5%.

Wat zit er in ZEN-Chlorella:

ZEN-Chlorella is een eerste klas voedingssupplement dat tot de absolute top 10 van donkergroene Superfoods behoort. ZEN-Chlorella bevat meer dan 20 verschillende organische, in de plant van nature voorkomende, vitaminen. O.a. bevat ZEN-Chlorella een vitamine-B complex, bètacarotenen, vitamine C, vitamine E, ijzer en Calcium. ZEN-Chlorella heeft de hoogste concentraties Chlorofyl van alle donkergroene Superfoods. ZEN-Chlorella is de hoogste bron van de nucleïnezuren DNA en RNA. Tekort in het lichaam aan DNA en RNA kunnen vroegtijdige veroudering veroorzaken. ZEN-Chlorella is een verbazingwekkend groen super voedsel dat het eigen immuunsysteem in werking zet.

Chlorella verhoogt de productie van rode bloedcellen:

Chlorofyl ontgift de lever en reinigt de darmen. Chlorofyl werkt als een katalysator voor de opname van andere elementen zoals bijvoorbeeld ijzer. Door de aanwezigheid van chlorofyl in alle donkergroene Superfoods van ZEN-Tarwegras kunnen rode bloedlichaampjes opgebouwd worden. Chlorofyl en Hemoglobine (rode bloedlichaampjes) zijn in feite identieke stoffen op de kern na. Chlorofyl heeft een Magnesiumkern en Hemoglobine een IJzerkern. Hierdoor kan het lichaam uit chlorofyl snel Hemoglobine opbouwen door alleen maar de magnesiumkern te vervangen door een ijzerkern. ZEN-Chlorella bevat 4.2 keer zoveel Chlorofyl als andere planten en daarom worden Chlorella cellen wel “de groene bloed cellen” genoemd.

Chlorella en Magnesium:

De krachtige eigenschappen van chlorofyl worden deels veroorzaakt door de Magnesiumkern. Dit zeldzame mineraal speelt een belangrijke rol in ruim 325 verschillende enzymenprocessen die bijna alle vitale processen in het lichaam regelen. Als Magnesium aangeleverd wordt in gechelateerde vorm, dat wil zeggen dat Magnesium en Chlorofyl aan elkaar gebonden zijn in een ring, dan is het extra gemakkelijk voor het menselijk lichaam om de Magnesium te assimileren. Chlorofyl verlevendigt de binnenwand van de ingewanden, vergroot de peristaltische bewegingen, verzacht ontstekingen van de darmen, verlaagt een teveel aan Pepsine en verminderd constipatie.

Grote hoeveelheden Chlorella Groei Factor (CGF) kan de stofwisseling verbeteren.

De grootste waarde van Chlorella is de fascinerende component Chlorella Groei Factor. Chlorella bevat grote hoeveelheden groeihormonen, CGF, die het metabolisme kunnen verbeteren, kracht geven en goed zijn voor huidverzorging.

Onderzoekers hebben ontdekt dat CGF wordt geproduceerd tijdens de intense fotosynthese, waardoor Chlorella zo snel kan groeien. Elke cel vermenigvuldigt zich elke 20 uur in vier nieuwe cellen en het is de CGF die dit snelle voortplantingstempo aanstuurt.

CGF wordt meestal gemaakt van nucleïnezuur (RNA/ DNA) derivaten. CGF bevordert een sneller dan normale groei zonder nadelige bijwerkingen bij kinderen. Bij volwassenen verhoogt het de RNA/DNA functies die verantwoordelijk zijn voor de productie van: eiwitten, enzymen, energie op cellulair niveau en weefselherstel. Verhoogde RNA/DNA functies beschermen cellen tegen een aantal giftige stoffen.

Bij regelmatig gebruik helpt Chlorella bij het herstel van beschadigd genetisch materiaal en vertraagt ​​het verouderingsproces.

Als mensen ouder worden, vertragen cel processen. De celwand, die inname van voedings-/vloeistoffen en de verwijdering van afvalstoffen regelt, wordt minder functioneel. Inname van voedingsstoffen wordt minder efficiënt en meer giftig afval blijft achter in de cellen. Dit leidt tot een toenemende zuurstatus van het lichaam en dat bevordert vele soorten van chronische en degeneratieve ziekten. Bij voldoende inname van voedingsmiddelen rijk aan DNA en RNA, om onze eigen cellulaire nucleïnezuren te beschermen, blijft de celwand efficiënt functioneren en blijft deze schoon en goed gevoed.

Chlorella is rijk aan mineralen die effectief de fysiologische functies kunnen reguleren.

Bijna alle mineralen die ons lichaam vereist kunnen worden gevonden in Chlorella, zoals Selenium, Zink, Mangaan, Kobalt, Koper, Chroom en andere spoorelementen. Deze elementen spelen een essentiële rol in het gezond houden van ons lichaam.

Ontgiften

Chlorella kan het lichaam helpen bij de afbraak van persistente koolwaterstoffen en zware metalen die toxisch zijn zoals Kwik, Cadmium, Lood en DDT. Chlorella heeft deze functie, omdat Chlorella bestaat uit een vezelige onverteerbare buitenkant (20%) en een interne binnenkant vol nutriënten (80%). Van het vezelmateriaal is bewezen dat het daadwerkelijk een binding aangaat met zware metalen en pesticiden die kunnen accumuleren in ons lichaam. Een andere reden is dat Chlorella het hoogste gehalte chlorofyl heeft van alle planten die we kennen. Met behulp van Chlorofyl bouwt het lichaam snel rode bloedlichaampjes op en draagt op die manier bij aan de opbouw van een sterk natuurlijke immuunsysteem en een schone bloedbaan. Chlorella’s reinigende werking op de darmen en andere verwijderingskanalen, evenals de bescherming van de lever, helpt ons bloed schoon te houden. Schoon bloed zorgt ervoor dat metabolische afvalstoffen efficiënt verwijderd worden uit de weefsels.

Afslanken

In sommige gevallen zijn dieet en lichaamsbeweging niet genoeg voor gewichtsverlies. Dat gebeurt wanneer vetcellen zijn volgestopt met gifstoffen uit verwerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers. Wanneer giftstoffen cumuleren in de vetcellen, krijgen we een trage spijsvertering, obstipatie en de kilo’s lopen snel op. ZEN-Chlorella helpt ons bij de reiniging van gifstoffen, zodat je stofwisseling en darmkanaal de steun krijgen die ze nodig hebben om efficiënter te functioneren.

Chlorella is rijk aan voedingsvezels die de stoelgang verbeteren

Chlorella is rijk aan voedingsvezels en bevorderd gastro-intestinale mobiliteit, ontlasting en het behoud van een gezond spijsverteringskanaal. Chlorella veroorzaakt ook dat de goede bacteriën in onze maag (lactobacillus) zich tot vier keer vaker vermenigvuldigen dan normaal. Dit verbetert de spijsvertering en het vermogen van het lichaam voedingsstoffen op te nemen.

Enzymen vervullen veel belangrijke functies in ons lichaam. Chlorella bevat veel krachtige spijsverteringsenzymen, zoals Chlorophyllase en Pepsine, die onze darmen kunnen helpen bij een regelmatig werking en versterking van ons spijsvertering systeem.

Cholesterol en bloeddruk niveau

Chlorella heeft de neiging om de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen. Chlorella beschermt tegen hart- en vaatziekten.

Versterking van het immuunsysteem

Naast het elimineren van toxines, pesticiden en zware metalen uit het lichaam, kan de Chlorella celwand ook de productie van interferon in ons lichaam stimuleren hetgeen belangrijk is voor het immuunsysteem. Als gevolg daarvan kan Chlorella ons immuunsysteem versterken en ons lichaam stimuleren in de natuurlijke afweer tegen kanker. Veel onderzoek heeft aangetoond dat CGF in de kern van Chlorella verantwoordelijk is voor de toename van interferon (eiwitten gemaakt en vrijgegeven door gastheercellen in reactie op de aanwezigheid van ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën, parasieten en tumorcellen).

Overvloedige energie

Een van de redenen waarom wij “ons moe voelen” / “gebrek aan energie hebben”, is het gebrek aan zuurstof in onze cellen. Elke cel in je lichaam heeft een constante toevoer van zuurstof nodig om energie op te wekken. Chlorella kan daadwerkelijk de zuurstof flow in de cellen verhogen, omdat het immers het hoogst bekende percentage chlorofyl van alle planten in de wereld bevat. Chlorofyl reinigt de cellen van de “vermoeidheid veroorzakende gifstoffen” die je beroven van de “kostbare energie gevende” zuurstof. Chlorella overstelpt je lichaam met nieuwe energie door het leveren van meer zuurstof naar je systeem dan welk ander fruit of groente ook. Chlorella werkt als een energie-explosie in je lichaam!

Gebalanceerde lichaam pH-waarde

Het is belangrijk dat de PH waarde van het lichaam gehandhaafd blijft op een neutrale / licht alkalische waarde van 7,2 - 7,4. Ten gevolge van slechte voeding, zoals gekookte en bewerkte voedingsmiddelen en vooral frisdranken (pH-waarde van 2,7 hetgeen zeer zuur is), zijn de meeste mensen niet in de neutrale range. De bovengenoemde voedingsmiddelen zijn een paar duizend keer zuurder dan ons lichaam. De meeste ziekten beginnen en bloeien in een zure omgeving. Het wordt daarom aanbevolen om meer alkalisch voedsel te eten, zoals Chlorella om onze PH-waarde te balanceren.

Huidverzorging

CGF helpt uw lichaam zichzelf te vernieuwen en daarmee vroegtijdige veroudering te bestrijden. CGF is alleen te vinden in Chlorella. Chlorella heeft een unieke mix van de meest krachtige middelen van de natuur die je lichaam voeden en verzorgen. CGF is van nature "ingebouwd" in het hart van elke Chlorella cel in een voor uw lichaam opneembare vorm, zodat uw lichaam er optimaal van profiteert. Hoe werkt het?

CGF geeft eigenlijk je lichaam "het signaal" om nieuwe cellen te bouwen. Met CGF in ZEN-Chlorella krijgt u een constante aanvoer van sterke nieuwe cellen die uw lichaam verjongen en maken dat je je jonger voelt.

ZEN-Chlorella helpt je te genezen van ogenschijnlijke ongeneeslijke gesteldheden door:

De lever te ontgiften hetgeen de sleutel is tot het vrijhouden van toxines in uw andere organen en weefsels.

Het opschonen van uw bloed; gezonde bloeddruk, verwijderen van zware metalen en chemicaliën ter bevordering van een normale gezonde doorbloeding.

3. ZEN-RodeAlgen (NL) - 33% ingredient van ZEN-AlgenSuperieur

We werken nog aan de Nederlandse informatie over ZEN-RodeAlgen

English Information ZEN-AlgenSuperieur

ZEN-AlgenSuperieur contains a red, a green and a blue Algae. This product feeds the brains, the nervous system and the hormone system. Specially advisable for people with high bloodpressure and cholesterol. ZEN-AlgenSuperiuer regulates the sugar balance and is advisable for people with diabetes or people with a tendancy for diabetes.

Recommandes dosage:

Take ZEN–AlgenSuperieur before meals on an empty stomach: 2 times daily 10 tabs. You can also take daily three times 7 tabs.

When you start the first time: take during 14 days only two times daily 6 tabs, so the body can detox slowly. After 14 days you can start taking 2 times daily 10 tabs or 3 times daily 7 tabs.

Children until from 2 till 12: 2 times daily 3-5 tabs

1. ZEN – Spirulina (33% ingredient of ZEN-AlgenSuperieur)

Spirulina is an ancient organism which has been around for more than 3.5 billion years. It belongs to a micro algae organism. This algae is well-known for its ability to synthesize high-quality concentrated food more efficiently than other algae.

When scientists discovered that Spirulina grew so fast, yielding 20 times more protein per acre than soybeans, they named it a food of the future. Spirulina is the best vegetable protein source, with a protein content of 65%, higher than any other natural food. Yet, an even greater value is found in its concentration of vitamins, minerals and other unusual nutrients.

Three to ten grams a day delivers impressive amounts of Beta Carotene, vitamin B-12 and B complex, Iron, essential trace minerals and Gamma-Linolenic Acid. Beyond vitamins and minerals, Spirulina is rich in phyto nutrients and functional nutrients that demonstrate a positive effect on health. For undernourished people in the developing world, Spirulina brings quick recovery from malnutrition. In Western overfed food culture loaded with unhealthy and depleted foods, Spirulina can renourish our bodies and revitalize our health.

The United Nations and the World Health Organization recommend Spirulina as safe and particularly nutritious for children.

ZEN – Spirulina is a raw quality super food, cultivated and harvested consciously

ZEN - Spirulina is cultivated using pure mountain spring water, which enables Spirulina to absorb all the nutrients and minerals from the spring water. The beautiful spring water crystals make the Spirulina powerful. After careful cultivation through photosynthesis, washing again with spring water, concentrating and spray drying, the result is ZEN – Spirulina, clean, natural, raw and organic.

Rich in High Quality Protein

Organic Spirulina contains 60-70% pure vegetable protein, which is a higher percentagae than meat and fish with 15-20%, soy with 35%, milk powder with 35%, peanuts with 25%, and wheat with 8-14%. This ranks Spirulina as the no.1 source of protein.

ZEN - Spirulina contains rich amounts of vitamins. β-carotene and vitamin B complex have significant high levels. β-carotene which transforms into vitamin A when it enters human body, has the ability to effectively provide vision care and maintain healthy skin. Spirulina is the richest food in beta carotene, ten times more concentrated than carrots.

Spirulina is the richest source of B-12, higher than beef liver, chlorella or sea vegetables. B-12 is necessary for development of red blood cells, especially in the bone marrow and nervous system. Excellent source of B-12 for vegetarians

Essential Fatty Acids

Spirulina has 4 to 7% lipids, or fats, and most of these are essential fatty acids. Ten grams have 225 mg of essential fatty acids in the form of linoleic and gamma-linolenic acid (GLA)

Minerals

Iron is the most common mineral deficiency worldwide, especially for women, children and older people. Iron is essential for strong red blood cells and a healthy immune system. Spirulina is a rich Iron food, 10 times higher than common Iron foods.

We need to take in iron every day and especially women that menstruate need double amounts of iron. Furthermore, the trace elements found in organic Spirulina are also ranked amongst the highest when compared with other micro algae’s. They enhance the immune system of our bodies and maintain the functions of our physiology and metabolism.

Natural weight control

Spirulina is a very concentrated natural food and as part of a wholesome natural food diet, it can help restore natural body weight.

Take a full teaspoon of powder (about 2,5 grams), or at least 12 tablets one hour before meals or snack breaks.

This green Superfood can help satisfy a body’s appetite. It is not an appetite suppressant in any way and contains no drugs or chemicals that trick the body. It is simply concentrated, easily digestible, natural nutrition. Especially important to dieters, is it’s rich iron content, often found deficient in women on low calorie diets.

Most of all Spirulina helps us to lighten up and it provides us the energy to make the switch from a bulky unhealthy diet to lighter, more powerful nutrient rich foods.

Lowering cholesterol level & high blood pressure

Well-publicized medical studies show as cholesterol levels decline, risks of heart attacks and strokes decline as well. Cholesterol-rich foods increase blood serum cholesterol which creates plaque and blocks the arteries, causing atherosclerosis leading to heart disease.

Spirulina is a helpful food for cholesterol reduction. Research in Japan with male volunteers shows that only 4 grams of Spirulina a day significantly reduces cholesterol levels and high blood pressure

Reducing pre-menstrual syndrome (PMS)

Once a month, millions of women experience the unpleasant and disruptive effects of their hormonal cycles. Studies show that women with more severe PMS unusually have low levels of certain nutrients. Many health experts now recommend a nutritional approach because one of the key factors that increase the severity of PMS is poor nutrition. To reduce PMS symptoms profoundly we recommend supplement’s like ZEN-Spirulina with key vitamins and minerals which are rich in B-complex, Magnesium, Zinc, Beta Carotene, GLA, etc. The broad spectrum of nutrients of both ZEN-Chlorella and ZEN-Spirulina together feed all the hormone glands so they get balanced out and can produce sufficient hormone levels in order to feel well.

Lowering risks of cancer

According to Hippocrates Health Institute poor diet and poor emotional/mental digestion causes more than 95% of cancer deaths. High-animal-protein, high-sugar, high-fat and low-fiber diets greatly increase risks of prostate, colon, gland and breast cancer.

Over the past two decades, scientific studies have clearly shown that eating foods rich in Beta Carotene will lower the risks of all kinds of cancer. Spirulina is over ten times more concentrated in beta carotene than any other vegetable. Its entire carotenoid complex offers antioxidant protection to the body.

Colon cleansing

In the modern low-fiber diet, wastes can accumulate in pockets in the colon. Never removed, these wastes can lead to constipation, weakened digestion, poor nutrient absorption and later in life, colon cancer, one of the most common cancers today. These problems increase with age.

Spirulina is a ‘metabolic activator’, which acts directly on the body tissues at the cellular level to promote increased activity to ‘burn’ waste forming substances.

The combination of Spirulina’s energizing and appetite suppressant properties has made it popular for use while fasting. It is an aggressive cleansing superfood that empties toxins out of the body tissues into the lymph.

In order for the counter-waste effect of dietary fiber to be significant, there first must be a good population of lacto-bacteria in the intestinal tract. The alkalizing properties of Spirulina and the fibers keep the lacto bacteria at a high level of activity and avoid their extinction.

Research in Japan has shown that laboratory rats eating Spirulina have higher levels of lactobacillus and higher B-vitamin absorption from the entire diet.

Many older people suffer from chronic constipation, necessitating laxatives for symptomatic relief. Others face the prospect of colon cancer. ZEN-Spirulina has a cleansing and normalizing effect on both conditions.

Athletes and bodybuilders

Athletes need extra nutrition. Taken before jogging or athletic competition it delivers energy and improves stamina. It increases the endurance of marathon runners. Backpackers, cyclists and mountain climbers, who carry all their food, take ZEN-Spirulina tablets for much more energy and stamina per weight than conventional foods.

Spirulina is a high intensity food perfectly suited for high intensity training. It contains GLA which is known to stimulate prostaglandins, master hormones which regulate every cell of the body, including heart, skin, circulation and musculature. Correct prostaglandin levels are necessary for good health and performance.

Proteins are essential for proper endurance training and are needed to regenerate body tissue, providing the framework for muscles, tendons and blood hemoglobin. For the bodybuilder, Spirulina offers 65% protein, easy to digest and low in fat. Bodybuilders can take 10 grams up to three times a day. Before competition Spirulina gives an energy boost with sustaining power. Taken before meals it can satisfy appetite and help reduce caloric intake, essential for maintaining competitive weight.

It helps to create and repair muscle mass. In heavy training, fast burners have trouble retaining iron. Spirulina prevents anemia because it has ten times more iron than spinach. Some marathoners consume 8 grams daily for endurance and to protect against cramping. It helps eliminate carbon dioxide faster, so the muscles get oxygen faster.

Pregnant and nursing mothers

Nutrition during pregnancy is especially important. Iron deficiency (anemia) in mothers and children is the most prevalent nutritional disorder. Pregnant women need Spirulina’ s extra easy-to-digest protein and bio available Iron, without more saturated fats. In India and Vietnam, it’s prescribed for pregnant and nursing mothers.

For seniors

Spirulina is often thought of as a super food for people in their 20s, 30s and 40s, to boost their high energy lifestyle. In Japan, according to a customer survey 73% of Spirulina customers are 50 years and older and 57% of these people are women.

Japanese seniors are serious about maintaining long term health. Typically, Japanese take 4 grams every day (twenty 200 mg tablets), as part of their regular program for maintaining long term health.

Because many older people don’t eat enough, have restricted diets, or suffer from poor digestion, many have low energy and are undernourished. For them, concentrated foods like Spirulina are an excellent supplement: 65% protein, easy-to-digest, and known to assist recovery from malnutrition. Plant based, low fat proteins help seniors to eat less meat, fish and other animal proteins (diary) that aggravate arthritis and raise cholesterol.

With the highest level of the protective anti-oxidant Beta Carotene, it’s good for eyes and vision. It builds healthy lactobacillus, helping in assimilation and elimination.

Vitamin B-12 absorption decreases with age, so B-12 rich, ZEN-Spirulina is a sound choice.

It contains the rare essential fatty acid GLA, essential nutrients for healthy skin. Gram-for-gram it has more Calcium and Magnesium than other foods. Plant based organic Calcium and Magnesium supplements are recommended for mature women who may have lost Calcium from their bone mass and suffer from osteoporosis. People over 40 in particular are likely to notice the benefits of eating a little ZEN-Spirulina every day.

2. ZEN-Chlorella 100% Sorokiniana (33% ingredient of ZEN-AlgenSuperieur)

Organic Chlorella Gives Amazing Vitality

Chlorella is a single-cell green algae. It has a spherical shape. Chlorella has a photosynthetic structure no other organisms have. A mature Chlorella cell is capable of replicating into 4 new cells within just one day. The secret of such fast reproduction speed comes from the large amounts of special growth hormones (Phyto-Placental).

ZEN - Chlorella is the premium dietary supplement that contains more than 20 vitamins and minerals including B-complex, beta-carotene, vitamins C and E, iron and calcium. It is the highest source of chlorophyll, which is a liver detoxifier, a bowel cleanser, and a catalyst for the absorption of other elements, including iron. It is the highest source of the nucleic acids DNA and RNA. Reduced levels of DNA and RNA are believed to be implicated in physical deterioration and ageing. It is the amazing green superfood that can trigger your body`s own natural defenses.

ZEN – Chlorella is a raw quality superfood, cultivated and harvested consciously Micro algae must be cultivated in a clean environment where the water source is pure and uncontaminated, sufficient sunlight and fresh unpolluted air. ZEN – Chlorella is cultivated in pure mountain spring water and enables the Chlorella to absorb the rich beneficial minerals from the spring water and transforming it into organic minerals. Furthermore, the cell walls are broken with a patented low temperature, pressure flash expansion process. The cell walls are cracked, so the nutrients in the ZEN-Chlorella become absorbable for 94.7%.

High Quality Protein Providing 8 Types of Essential Amino Acids

Eight of the amino acids are considered "essential" because they cannot be produced inside the body; they must be assimilated from the food we eat.

ZEN – Chlorella is made up of 60% protein content, providing all 8 types essential amino acids to the human body. It has an superb digestive rate making it an excellent source of protein. (meat and fish contain only 15-20% proteins that are too big for humans)

Chlorophyll Enhances the Production of Red Blood Cells

Chlorella contains 4.2 times the amount of chlorophyll than normal plants, which enhances the reproductive speed of red blood cells. Therefore, Chlorella is also known as “Green blood cells”.

The chemical structure of chlorophyll is very similar to the structure of hemoglobin, except that in hemoglobin the central atom is Iron, whereas in chlorophyll it is Magnesium.

Chlorophyll`s virtues are in part due to its central magnesium atom. This rare mineral plays an important part in 325 different enzyme systems and helps control almost all of our vital processes.

When magnesium is delivered to the body chelated (chemical reaction - magnesium and chlorophyll are bound together in a ring) to chlorophyll it is especially easy to assimilate. Chlorophyll invigorates the intestinal lining, increases peristaltic motion, soothes inflammation, reduces excess pepsin and relives constipation.

Large amounts of Chlorella Growth Factor (CGF) can enhance metabolism

The greatest value of Chlorella lies in the fascinating component Chlorella Growth Factor. Chlorella contains large amounts of growth hormones, CGF, which can enhance metabolism, strength, and even be used for skincare.

Researchers have discovered that CGF is produced during the intense photosynthesis that enables Chlorella to grow so fast. Each cell multiplies into four new cells about every 20 hours, and CGF promotes this rapid rate of reproduction.

CGF is made mostly out of nucleic acid (RNA/DNA) derivatives. CGF promotes faster than normal growth without adverse side effects in children. In adults it enhances the RNA/DNA functions responsible for production of proteins, enzymes and energy at the cellular level, stimulating tissue repair and protecting cells against some toxic substances.

Used on a regular basis Chlorella helps repair the damaged genetic material and slows down the aging process.

As people age, cell processes slow down. The cell wall, which regulates fluids, intake of nutrients and expulsion of wastes, becomes less functional. Nutrient intake is less efficient and more toxic waste remains in the cells. This leads to an increasing acidic condition in the body that favors many kinds of chronic and degenerative diseases. When we have a sufficient intake of foods rich in DNA and RNA to protect our own cellular nucleic acids, the cell wall continues to function efficiently, keeping the cell clean and well nourished.

Chlorella is Rich in Minerals Which Can Effectively Regulate Physiological Functions

Almost all the minerals required by our bodies can be found in Chlorella, such as Selenium, Zinc, Manganese, Cobalt, Copper, Chromium and other trace elements. These elements play a vital role in keeping our bodies healthy.

Detoxifying

Chlorella can aid the body in breaking down persistent hydrocarbon and metallic toxins such as mercury, cadmium, lead and DDT. The reason why Chlorella has this function is that Chlorella is comprised of a fibrous, indigestible outer shell (20%) and its inner nutrients (80%). This fibrous material has been proven to actually bond with the heavy metals and pesticides, which can accumulate in our bodies. Another reason is Chlorella has the highest content chlorophyll, which is the similar component as hemoglobin; therefore, Chlorella can help us build up a strong natural defense system with a clean bloodstream. Chlorella’s cleansing action on the bowel and other elimination channels, as well as its protection of the liver, helps to keep the blood clean. Clean blood insures that metabolic wastes are efficiently carried away from the tissues.

Slimming

In some cases diet and exercise are not enough for losing weight. That happens when fat cells are clogged with toxins from processed foods and refined sugars. When toxins cumulate in the fat cells, we get sluggish digestion, constipation and the kilograms start to add up fast. ZEN - Chlorella helps clean out the toxins so your metabolism and intestinal tract receive the support they need to run more efficiently.

Chlorella is Rich in Dietary Fibers to Enhance Bowel Movement

Chlorella is rich in dietary fibers which help promote gastrointestinal mobility, defecation, and maintaining a healthy digestive tract. Chlorella also causes the beneficial bacteria in our stomach (lactobacillus) to multiply at four times the normal rate. This improves digestion and body’s ability to take in nutrients.

Enzymes perform a lot of important function in our body. Chlorella has a lot of powerful digestive enzymes, such as chlorophyllase and pepsin, which can help our bowels to become regular and strengthen digestion system.

Health Cholesterol and Blood Pressure Level

Chlorella tends to lower the blood pressure and lower cholesterol level because of it characteristics – low calories, low sugar, and low fatty acid, and high fiber, high protein. Therefore, regular use of Chlorella can help to guard against heart disease.

Strengthen the immune system

Besides eliminating toxin, pesticides and heavy metals from the body, Chlorella’s cell wall also can induce interferon production in our body, which is important to immune function. As a result, we said that Chlorella could boost our immune system and stimulate our body’s natural defense against cancer. Many research showed that CGF found in the nucleus of Chlorella is responsible for the increase of interferon (proteins made and released by host cells in response to the presence of pathogens such as viruses, bacteria, parasites or tumor cells).

Abundant Energy

One of the reasons we feel tired, without energy is the lack of oxygen in our cells. Every cell in your body needs constant flow of oxygen to generate energy — otherwise you just feel plain warned out all the time. Chlorella can actually increase the oxygen flow in your cells — because it has the highest known percentage of chlorophyll of any plant in the world. Chlorophyll goes to work inside your cells cleansing out the fatigue-causing toxins that rob you of precious energy-giving oxygen. Chlorella floods you body with new energy by delivering more oxygen to your system than any other fruit, vegetable, vitamin or mineral. It’s like an energy explosion in your body!

Balance your body’s pH

It is very important that to maintain a balance body pH of ideally about 7.2 –7.4. However, due to poor diet of junk food, fast food, overcooked, processed foods, especially soft drinks, which have a pH of 2.7, most people, are not in the neutral range. The above foods are several thousand times more acidic than our bodies. And most of the disease is starts and thrives in an acidic environment. Therefore, it is recommended to eat more alkaline foods, just as Chlorella, to balance our body pH.

Skin Care

The remarkable Chlorella Growth Factor (CGF) provides super youth enhancement to help your body renew itself and fight off the harmful effects of premature aging. CGF is only found in Chlorella and it contains a unique mixture of nature’s most potent agents that nourish and replenish your body. CGF is naturally “built in” in the heart of each Chlorella cell in a way that optimizes your body’s ability to absorb and benefit from it the most. How does it work?

CGF actually gives your body “the signal” it needs to build NEW cells. When you take ZEN - Chlorella with CGF, you get a constant supply of strong new cells to rejuvenate your health and make you feel younger.

If you intake the ZEN - Chlorella daily, you can heal yourself. ZEN – Chlorella helps you cure conditions that seem to have no cure by:

* Detoxifying your liver, which is the key to keeping your other organs and your arteries clear of toxins;

* Cleaning out your blood to maintain healthy blood pressure. It helps to sweep your body clean of heavy metals and chemicals to promotes normal healthy blood flow.

3. ZEN-RedAlgae (33% ingredient of ZEN-AlgenSuperieur) Crypthecodinium Cohnii (Red algae)

Crypthecodinium Cohnii is a type of marine microalgae species.

The dinoflagellate Crypthecodinium cohnii has been identified as a good producer of Docosahexaenoic acid (DHA). C. cohnii can accumulate lipid to over 20% of its biomass dry weight, with a high content of DHA (over 30% of the total lipid).

Red algae (Crypthecodinium Cohnii) is a natural high producer of DHA­­. Docosahexaenoic acid (DHA) is an omega-3 fatty acid found in tissue throughout the body. It is a major structural fatty acid in the gray matter of the brain and the retina of the eye, and is a key component of heart tissue. DHA is important for proper brain and eye development in infants and has been shown to support cardiovascular health in adults. Increasing evidence supports that especially the omega-3 PUFAs (Polyunsaturated fatty acid) are beneficial for long-term human health. They may reduce or inhibit risk factors involved in various diseases like cardiovascular diseases and inflammatory and immune disorders.

Source of DHA

The main sources of longer fatty acids, including DHA are fatty fish species such as herring, mackerel, sardine and salmon, which to be the traditional source of omega-3 fatty acids. However, the use of fish oil as a food additive is limited due to problems associated with its typical fishy smell, unpleasant taste, and poor oxidative stability. Furthermore, the presence of EPA in fish oil is undesirable for application in infant food. Therefore, alternative sources are of interest.

The heterotrophic microalga Crypthecodinium cohnii is an interesting source for DHA production and for research on DHA biosynthesis. Microorganisms, in particular the marine algae, are thought to be the primary producers of omega-3 PUFAs in the marine food chain. Although marine fish and mammals appear to have some capacity for de novo biosynthesis of omega-3 PUFAs, the majority of the PUFAs in their body originate from their diet.

Microorganisms capable of producing PUFAs containing 20 or more carbon atoms include lower fungi, bacteria and marine microalgae. With few exceptions, bacteria are probably not suitable as SCO producers, as they do not accumulate high amounts of triacylglycerols High levels of DHA are also found in dinoflagellates, such as Crypthecodinium cohnii.

Nutritional Benefits of DHA

The World Health Organization (WHO), United Nations` Food and Agriculture Organization, British Nutrition Foundation and Children`s Health Foundation have also recommended DHA inclusion in infant formulas. In addition, women should supplement before conception and throughout the nine months of pregnancy.

Nutritional benefits of DHA

Achieving optimal eye and brain development and function for infants

Leveling correlate with visual and mental performance for growing children

Improving rod dark adaptation or night vision for adults

Preventing neurological and visual disorders for infants especially under 6 months

Reducing levels of blood triglycerides

Red algae in combination with Spirulina and Chlorella regulate blood sugar levels en cholesterol

ZEN-Algen Superieur works by unlocking the body`s mechanism in controlling lipid, glucose, cell division, and inflammation homeostasis. In scientific terms, Peroxisome Proliferator Activated Receptors (PPARs) and Poly Unsaturated Fatty Acids (PUFAs) are the two key groups of molecules that regulate these health conditions. PPARs are a group of ligand-activated receptors and are involved in mediating lipid metabolism and glucose homeostasis. Upon activation by PUFA ligands, PPARs regulate the expression of target genes involved in a variety of important physiological pathways such as lipid metabolism, insulin sensitivity, cell differentiation, inflammation, proliferation and apoptosis. In short, PUFAs are the "KEYS" and PPARs are the "DOORS". With the doors unlocked, the body is free to produce the essential enzymes and proteins to help regain normal homeostasis. Thus with the ZEN-AlgenSuperieur product modulating the PPARs metabolic pathway, nature has provided us with a way to control diabetes, blood sugar levels, triglycerides and cholesterols.

Ja !!! Heel Nederland aan de medicinale ZEN-Tarwegras

Dit is een informatieve website over ZEN-Tarwegras planten. Deze website is met name geschreven door de spirituele leraar Maryse Moerel, waarbij zij zich uit, onder het recht van vrije meningsuiting, over de zin en het functioneren van het leven op aarde. Met name komt aan bod het functioneren van het menselijk lichaam en hetgeen dit menselijk lichaam nodig heeft volgens het wetenschappelijk onderzoek verricht in de afgelopen 80 jaar door het Hippocrates Health Institute in West Palm Beach Florida onder leiding van doctoren Brain Clement en Anna Maria Clement. Op deze website worden geen producten aangeboden of verkocht. Het is de grootste wens van Maryse dat we allen in versneld tempo tot inzicht zullen komen inzake ons lichaam en de Aarde waarop we leven zodat we op een zinnige liefdevolle manier met onzelf, met elkaar, met onze mede levende schepsels en met Moeder Aarde om kunnen gaan.

Copyright © All Rights Reserved