4. Bemer voor betere haarvaten doorstroming

 

BEMER VOOR BETERE HAARVATEN DOORSTROMING

Het bloed in de hoofdaderen en zijaderen heeft het ritme van de hartslag. Bij iedere hartslag wordt het bloed in de aderen met de stoot van de hartslag rondgepompt. Dit ritme kun je zelf voelen door de aderen in je pols te voelen. In rust heb je een hartslag 70 a 80 keer per minuut. Als je jezelf inspant gat je hartslag omhoog tot bijvoorbeeld 120 keer per minuut.

Naast het ritme in de aderen ingegeven door het ritme van de hartpomp is er nog een heel ander basis ritme in het lichaam dat veel langzamer gaat. De allerkleinste haarvaten trekken samen in een ritme van ongeveer 3 maal per minuut en op dit ritme verplaatsten zowel de voedingsstoffen als ook de afvalstoffen zich door het lichaam. Als dit ritme verstoort is, stromen de allerkleinste haarvaten niet goed meer door, waardoor allerlei gezondheidsproblemen en achteruitgang of slecht herstelvermogen kunnen ontstaan. Het ritme van 3 maal per minuut van de allerkleinste haarvaten noemen we: "de Vasomotie"

De Bemer is een Duitse uitvinding. Via een mat waarin spoelen verwerkt zijn worden golven het lichaam ingezonden die de vasomotie herstellen voor een periode van minimaal 12 uur per dag. Door 2 maal per dag 8 minuten op de Bemer te gaan liggen wordt de vasomotie geheel op peil gehouden waardoor de doorstroming van de kleinste haarvaten optimaal wordt. Dit kan enorme voordelen hebben voor zowel de aanvoer van voedingsstoffen als ook een efficiente afvoer van afvalstoffen.

De Bemer wordt bijvoorbeeld door oudere mensen gebruikt die slecht herstellen en door vijftig plussers om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. De Bemer is een officcieel Duits medisch hulpmiddel omdat in vele tientallen onderzoeken wetenschappelijk bewezen is dat het krachtig werkt. Ook kinderen en jong volwassenen kunnen baat hebben bij gebruik van de Bemer. Topsporters kunnen hun prestaties aanzienlijk verbeteren met behulp van een Bemer.

Op deze link kunt meer lezen over de Bemer, een dit officieel erkend medisch hulpmiddel

Op deze link kunt u een film zien over hoe vasomotie werkt

Meer achtergrond informatie

Vasomotie

Vasomotie bevorderende therapie stimuleert de microcirculatie. Een goede microcirculatie zorgt voor betere opname van zuurstof, betere afvoer van afvalstoffen, een betere aanvoer van voedingsstoffen en versterkt het immuunsysteem.

Bemer therapie is een prachtig voorbeeld van preventieve gezondheidszorg. Iedereen die gezond wil blijven of zijn gezondheid tot wel 30% wil verbeteren zou dit dagelijks kunnen gebruiken.

Wat is Microcirculatie?

De microcirculatie is het belangrijkste onderdeel van de totale bloedcirculatie, de beweging van bloed in het meest verfijnde deel van ons hart-vaat stelsel. Probeer maar eens met een speld in je vinger te prikken zonder dat er bloed uitstroomt. Dat is bijna onmogelijk want overal zit bloed afkomstig van het haarvaten netwerk. Dit netwerk heeft een grootte van een voetbalveld als het zou worden uitgespreid en is zo’n 100 000 km lang. Vreemd genoeg wordt dit niet door het hart aangestuurd (denk aan een slagaderlijke bloeding), maar door eigen minuscule beweging van het netwerk zelf.

De microcirculatie van de mens bestaat uit: 1. de allerkleinste slagadertjes, 2. de haarvaten (capillairen) en 3. de allerkleinste aderen. Deze haarvaten vormen driekwart van het totale vaatstelsel ongeveer 74%.

Funktie

Microcirculatie is heel belangrijk. De Microcirculatie voorziet vele miljarden lichaamscellen van zuurstof, vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten, glucose etc. en voert de afvalstoffen van de stofwisseling af.

Je kunt het vergelijken met het wegennet van een grote stad. De snelwegen (grote vaten) leiden het verkeer naar de stad. Maar aan die snelwegen liggen geen huizen (cellen). De huizen zijn gelegen aan de straten en steegjes (kleinste vaatjes). Pas daar kunnen postbodes hun brieven en pakketten afleveren.

Leefstijl

Door onze leefstijl, met een gebrek aan beweging, onvolwaardige voeding en een hoog stress niveau wordt de microcirculatie tegengewerkt. Het gevolg is dat minder zuurstof, voedingsstoffen, vitaminen etc. de cellen bereiken. De cellen kunnen daardoor minder energie produceren die nodig is voor eiwitproductie, afval uitscheiding, communicatie etc. Er zijn aanwijzingen dat deze verminderde microcirculatie een rol speelt bij het ontstaan van vrijwel alle chronische degeneratieve ziekten en ouderdom die ons in toenemende mate plagen.

Fysische vasculaire vaattherapie is een fysieke therapie waarbij je ontspannen ligt op een mat. De mat zendt met behulp van een elektromagnetisch veld een lichaamseigen signaal uit naar de spiertjes rondom de haarvaten.

Door slechts tweemaal daags 8 minuten erop te liggen zal het zelf genezend vermogen versterkt worden

Ervaring

Bij een cliënt die al twintig jaar pijn had aan beide knieën en waarbij niets hielp tot nu toe, hielp het wel. Na één behandeling van 8 minuten was ze 2 uur pijnvrij.

Een andere cliënte met chronische vermoeidheid die minimaal 10 uur slaap nodig had en die niet langer dan een half uurtje kan wandelen of fietsen, is na twee maanden gebruik zoveel hersteld dat ze aan acht uur slaap voldoende heeft en weer net zo lang kan wandelen en fietsen als ze zelf wil.

Deze therapie helpt bij wondgenezing, na operaties, bij sport blessures, herstel na grote fysieke inspanningen, bij doorliggen, bij chronische vermoeidheid, koude handen en voeten, blessures n.a.v. etc. etc.

Een optimaal werkende microcirculatie in je lichaam maakt een groot verschil uit voor je gezondheid. Alle processen in het lichaam gaan beter werken, je immuunsysteem wordt sterker, voeding wordt beter opgenomen, zuurstof komt beter in de cellen en de afvoer van afvalstoffen gaat eveneens beter.

 

Bemer Professional met 2 aansluitingen voor 2 Bemer matten
Bemer Classis met 1 aansluiting voor 1 Bemer mat

Ja !!! Heel Nederland aan de medicinale ZEN-Tarwegras

Dit is een informatieve website over ZEN-Tarwegras planten. Deze website is met name geschreven door de spirituele leraar Maryse Moerel, waarbij zij zich uit, onder het recht van vrije meningsuiting, over de zin en het functioneren van het leven op aarde. Met name komt aan bod het functioneren van het menselijk lichaam en hetgeen dit menselijk lichaam nodig heeft volgens het wetenschappelijk onderzoek verricht in de afgelopen 80 jaar door het Hippocrates Health Institute in West Palm Beach Florida onder leiding van doctoren Brain Clement en Anna Maria Clement. Op deze website worden geen producten aangeboden of verkocht. Het is de grootste wens van Maryse dat we allen in versneld tempo tot inzicht zullen komen inzake ons lichaam en de Aarde waarop we leven zodat we op een zinnige liefdevolle manier met onzelf, met elkaar, met onze mede levende schepsels en met Moeder Aarde om kunnen gaan.

Copyright © All Rights Reserved