ZEN-Chaga

ZEN-Chaga

Chaga is te vinden als bast paddestoel in bossen / wouden op de stammen van bomen (zwarte uitstulping)

Donkerglazen Pot van 150 gram - Obliquus mycelium (organisch)

Donker glazen potje van 50 gram - Obliquus mycelium (organisch)

1 maal per dag een theelepeltje (2 gram) in water/thee/smoothie

Therapeutisch: 3 maal per dag een theelepeltje (2 gram a 4 gram)

Werkt het krachtigste als u 5 dagen ZEN-Chaga drinkt en twee dagen stopt. U kunt bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag chaga thee drinken waarbij u gedurende de weekends stopt.

Koning onder de medicinale paddestoelen – support immuunsysteem krachtig

Zeer krachtige adaptgeen – anti viraal – anti oxidant – algehele balans

Eigenschappen: bitter-zoet

Orgaan meridianen: milt-hart-longen

Chaga – De medicinale paddenstoel met helende eigenschappen

Wat is Chaga en waar komt het vandaan?

Chaga, in het Latijns ook wel ‘Inonotus obliquus’ genoemd, is een parasitaire paddenstoel die van oorsprong voortkomt in Rusland, Siberië, Korea, Noord-Canada, het Noorden van de Verenigde Staten en ook in Noordoost Europa. De Chaga paddenstoel weet zich voor te planten door gebruik te maken van wonden in de bast van een boom, meestal van Berken, waarin deze schimmelsoort zich uiteindelijk nestelt tot de dood van de host erop volgt. Vaak vormt deze paddenstoel een antraciet-achtige vlek en groeit deze samen met de gast boom verder gedurende een periode van ongeveer 5-7 jaar. In deze periode komt de Chaga paddenstoel tot volledige rijping, valt van de boom en sterft vervolgens af, welk gehele proces uiteindelijk dus ook leidt tot de dood van de gast boom. De Siberische Chaga is de meest potente en krachtige versie van alle Chaga varianten en deze wordt normaliter met name terug gevonden in de zwarte berken bossen in het Noorden van dit ijskoude gebied. Deze wonderlijke paddenstoel wordt met name in de oude U.S.S.R. en binnen het oud-Russische kruidenkunde zeer hoog geprezen om haar helende krachten.

De Chaga paddenstoel werd tot 4600 jaar geleden in oude documentatie als een krachtige medicinale voedingsbron beschreven en dit oer voedsel werd met name in de Siberische berggebieden om deze helende eigenschappen in thee- en in poedervorm geconsumeerd. Ook in het traditionele Chinese kruidenkunde werd de Chaga paddenstoel herkend als één van de superfoods op Moeder Aarde en ook hier geniet deze een hoog aanzien en werd voornamelijk gebruikt voor het onderhouden van een gezonde ‘Chi’, oftewel gezond uitgebalanceerde levensenergie. De Chaga paddenstoel staat dan ook vermeld in het eerste boek, van de drie oude medische boeken, die bekend staan als de basis van de oeroude traditionele Chinese geneeskunde. Ook Oost-Europa kent z’n geschiedenis wat betreft het gebruik van de Chaga paddenstoel voor medische doeleinden en er is zelfs is documentatie ontdekt die zover als de 16e eeuw terug rijkt. De moderne wetenschap heeft de Chaga paddenstoel eigenlijk pas in de tachtiger jaren ontdekt. Met name dankzij onderzoeken in Japan, China, Korea, Rusland alsook in Europa is nogmaals gebleken dat dit prachtige organisme een zeer heilzame taak verricht binnen het rijk van de paddenstoelen.

Wat doet Chaga?

Door zowel de Russische, alsook de Chinese geneeskunst, is grotendeels duidelijk geworden dat Chaga paddenstoel beschouwd mag worden als geneeskrachtig. Chaga kan ingezet worden voor het genezen van allerlei dagelijks kwalen, het voorkomen, verhelpen en genezen van allerlei ernstige ziektebeelden. De Chaga paddenstoel is bekend geworden door haar levensverlengende eigenschappen. Een tweede reden waarom deze paddenstoel in de medische wereld bekendheid geniet, is de remmende, helende en zelfs vernietigende werking die deze paddenstoel heeft op kankervorming in het menselijk lichaam. Kort samengevat zijn o.a. de non-lineaire polysachariden en de grote hoeveelheden antioxidanten in deze paddenstoel hoofdoorzaak van de populariteit van de Chaga paddenstoel binnen de medische wereld.

Zoals we allemaal inmiddels misschien weten, zijn antioxidanten één van de voornaamste veiligheidsbuffers tegen de vernietigende oxidatieprocessen van vrije radicalen in ons lichaam. Hierdoor wordt de vorming van cel mutatie en dus kanker, voorkomen en tegen gegaan. Naast deze antioxidanten bevat Chaga ook complexe non-lineaire polysachariden, welke de Chaga krachtige immuunsysteem ondersteunende eigenschappen bezorgen (door de Beta-glucans, oftewel lange-keten polysachariden (meervoudige suikers)). Deze lange-keten polysachariden zijn de hoogst immuun versterkende stoffen ooit door de mens gevonden. Ze hebben een zeer sterke antitumorale werking en er is een enorme toename van kankervernietigende NK-cellen waarneembaar en meetbaar in het lichaam na inname van deze paddenstoelen.

Uit onderzoeken in Finland en Rusland, bleek in 1958 al dat de Chaga paddenstoel een positief en genezend effect had op patiënten met borst-, lever-, baarmoeder-, en maagkanker. Uit onderzoek in Japan, Korea en China is één van de hoofdredenen duidelijk geworden, waarom het gebruik van Chaga en andere medicinale paddenstoelen zo belangrijk is in vergelijking met bijvoorbeeld chemotherapie. Hieruit bleek dat het effect van de polysachariden op kanker in het menselijk lichaam duidelijk te vergelijken waren met de resultaten van chemotherapie. Het grote en meest belangrijke verschil was echter dat de Chaga paddenstoel geen enkel bijeffect opleverde, dit in schril contrast met chemotherapie die desastreuze gevolgen heeft voor o.a. het immuunsysteem.

Verder onderzoek gaf aan dat deze polysachariden ook over anti-inflammatoire en het immuunsysteem balancerende eigenschappen beschikken. Het zijn speciaal deze polysachariden die in de Chaga, alsook in andere geneeskrachtige paddenstoelen, worden gevonden, die voor de bestrijden van kanker en auto-immuun ziektes zo noodzakelijk zijn. Het lichaam wordt, zoals eerder vermeld, door deze polysachariden gestimuleerd om grote hoeveelheden Natural Killer (NK) cellen aan te maken, welke allerlei soorten (bacteriële, virale, schimmel en parasitaire) infecties en tumorvorming tegengaan en bovendien op vele andere lichamelijke verschijnselen een positieve invloed hebben. Deze op natuurlijke wijze aangedreven stimulering van het lichaam om zichzelf verder te genezen is uiteindelijk stukken gezonder dan het toedienen van een toxische stof zoals antibiotica of chemo.

De Chaga paddenstoel onderscheid zich van de andere geneeskrachtige paddenstoelen omdat ze de hoogste dosis S.O.D. antioxidanten (Super Oxide Dismutase) ter wereld bevat van alle voedingsbronnen bekend op onze planeet, dit tot zelfs 25-50x meer dan alle andere bekende medicinale paddenstoelen. Superoxide dismutase is een zeer snel reagerend essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen opruimt. De vrije zuurstof radicalen behoren tot de meest reactieve moleculen en zullen praktisch met alles reageren wat het aan andere moleculen tegenkomt, dus ook met bijvoorbeeld ons menselijk D.N.A. Het snel opruimen van de radicalen door de S.O.D. antioxidanten is dan ook noodzakelijk om schade aan ons D.N.A. en andere lichaamscellen te vermijden. De versnelde reactie van het enzym met de vrije radicalen is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie en daarmee een stevige medische garantie tegen cel beschadiging en mutatie. Zo heeft elke paddenstoel blijkbaar één of meerdere kwaliteiten, waardoor ze zich onderscheiden van de andere paddenstoelen en zo verschillende medisch gespecialiseerde toepassingen kennen waarvoor ze inzetbaar en onmisbaar zijn.

Samenvattening Chaga paddenstoel:

- Chaga evat hoge hoeveelheden antioxidanten, welke een zeer sterke cel regenererende en daardoor kanker bestrijdende werking hebben.

- Chaga heeft anti-aging kwaliteiten en houdt het lichaam jong, fit en gezond.

- Chaga helpt bij het beschermen van ons menselijk D.N.A.

- De Chaga paddenstoel geniet speciale aandacht bij onderzoeken naar een medicijn tegen het H.I.V./AIDS virus, dit m.b.t. haar sterke antivirale kwaliteiten en veelbelovende onderzoeksresultaten op dit gebied.

- Chaga boost onze lichamelijke weerstandsniveaus en ondersteunt het immuunsysteem.

- Deze paddenstoel heeft tevens een antibacteriële, antivirale, antischimmel en anti parasitaire werking.

- Chaga helpt ons lichaam (met name nieren, milt en de lever) om te ontgiften.

- De Chaga paddenstoel heeft een positieve uitwerking op de bloedsuikerspiegel en op diabetes patiënten en hun klachten in het algemeen.

- Chaga reguleert de bloeddruk, zorgt voor een goede balans tussen rode en witte bloedlichamen in ons bloed en verstevigd de vaatwanden.

- Tevens reguleert Chaga het cholesterol gehalte in ons lichaam en houdt ons zenuwstelsel gezond.

- Ook ondersteunt de Chaga paddenstoel bij het uitbalanceren van onze hormoonspiegel.

- Chaga bevat Melanin, een bestanddeel essentieel voor het ontwikkelen van gezond haar en een gezonde huid.

- Ook bevat de Chaga paddenstoel naast antioxidanten (vergelijkbaar met blauwe bessen) en polysachariden in totaal meer dan 215 fytonutriënten, allemaal essentieel voor ons algemene fysieke welzijn.

Fytonutriënten zijn voedingsstoffen afkomstig uit plantaardig materiaal waarvan is aangetoond dat deze noodzakelijk zijn voor de bescherming, instandhouding en de algemene gezondheid van het menselijk leven. Eén van die vele fytonutriënten is het bijzondere betulinezuur. Deze stof is rijkelijk aanwezig in wilde Chaga paddenstoelen en is bovendien één van de meest belangrijke bestanddelen voor de medische wetenschap, omdat het sterke antitumorale kwaliteiten bezit. Het probleem met gekweekte Chaga paddenstoelen is dat men deze zonder levende organismen als voedingsbodem kweekt.

 

Ja !!! Heel Nederland aan de medicinale ZEN-Tarwegras

Dit is een informatieve website over ZEN-Tarwegras planten. Deze website is met name geschreven door de spirituele leraar Maryse Moerel, waarbij zij zich uit, onder het recht van vrije meningsuiting, over de zin en het functioneren van het leven op aarde. Met name komt aan bod het functioneren van het menselijk lichaam en hetgeen dit menselijk lichaam nodig heeft volgens het wetenschappelijk onderzoek verricht in de afgelopen 80 jaar door het Hippocrates Health Institute in West Palm Beach Florida onder leiding van doctoren Brain Clement en Anna Maria Clement. Op deze website worden geen producten aangeboden of verkocht. Het is de grootste wens van Maryse dat we allen in versneld tempo tot inzicht zullen komen inzake ons lichaam en de Aarde waarop we leven zodat we op een zinnige liefdevolle manier met onzelf, met elkaar, met onze mede levende schepsels en met Moeder Aarde om kunnen gaan.

Copyright © All Rights Reserved